Wheels Blog

Informatie over autozaken!

2015 EEN BELANGRIJK JAAR VOOR DE ZAKELIJKE RIJDER

zakelijk rijden 2015


Staatssecretaris Wiebes zal halfweg 2015 met zijn definitieve autobrief komen, waarin duidelijk zal worden wat zijn plannen met het tussenjaar 2016 zullen zijn en met welke bijtellingen de zakelijke rijder te maken gaat krijgen.

In actie komen

U als zakelijke rijder heeft nu de mogelijkheid om dit niet af te wachten en in actie te komen, zodat u de komende jaren tegen een gunstig bijtellingstarief of een gunstige aanschafprijs uw kosten op autogebied zo laag mogelijk kunt houden.

Behoudt uw gunstige bijtellingstarief

U kunt het gunstige bijtellingstarief, dat in 2013 en 2014 nog geldig was, voor uzelf gebruiken als u een auto in Duitsland koopt met de eerste tenaamstelling uit 2013 of 2014. U kunt dan van deze gunstige bijtelling profiteren tot 5 jaar na de eerste tenaamstellingsdatum.

Om een voorbeeld te geven:

Stel u koopt een Volvo V60 plugin hybrid uit het jaar 2013 in Duitsland. De bijtelling van een Nederlandse Volvo V60 plugin hybrid was toen 0%. Als u deze auto nu zakelijk koopt, profiteert u van de bijtelling van 0% , 5 jaar lang vanaf de eerste tenaamstellingsdatum. Om het voorbeeld verder toe te passen: U heeft met deze Volvo met een eerste tenaamstelling in Duitsland van 15 juni 2013 het voordeel van 0% bijtelling nog tot en met 15 juni 2018. Dus tel uit uw winst.

Zakelijk rijden 2015

Zakelijke rijders die in 2015 van hun werkgever een mobiliteitsvergoeding krijgen hebben nu de mogelijkheid om tegen een veel gunstigere prijs een veel completere auto te kopen, die voorheen niet op hun keuzelijst voorkwam.

Win-win situatie

Dit alles geeft de zakelijke rijder in 2015 verschillende mogelijkheden om onder de lastenverzwaring van de zakelijke auto uit te blijven en een win-win situatie te creƫren:
een completere auto met een lagere belasting voor uw portemonnee.

Voor meer informatie kunt u gemakkelijk contact opnemen met Erik Kappen.

Leave comments

Your email address will not be published.*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to top